Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

La Catedral de Notre Dame de nit, París

Notre Dame és, indiscutiblement, un dels símbols de la ciutat de París. La Catedral de Notre-Dame de París (Cathedrale Notre-Dame), una de les més antigues de França, es va construir entre els anys 1136 i 1346 amb l’estil gòtic corresponent al moment. Es troba a l’illa de la Cité, a París, a la ribera del riu Sena.

Catedral notre dame paris façana, al capvespre
Notre-Dame és una de les obres mestres de l’arquitectura medieval francesa, hi contribueixen, sense dubte, les dues torres quadrangulars de 69 metres d’altura, les magnífiques rosasses i les famoses gàrgoles.

Gàrgoles en la façana catedral notre dame

La literatura i el cinema també han fet la seua funció en la mitificació d’aquest edifici. Dos exemples són Notre-Dame de Paris, 1831, la famosa novel•la de Victor Hugo, narra la tràgica història d’una gitana, Esmeralda, i de Quasimodo , un geperut sord al París del segle XV, i El geperut de Notre Dame, 1996, pel•lícula d’animació de Disney, per als més menuts.

Catedral Notre Dame interior llum
És una de les visites obligades en París. Es pot visitar de nit perquè està en una de les zones més tranquil•les i segures de la capital, tot i que la visita de nit no ens permetrà contemplar els fantàstics vitralls vistos des de l’interior amb la llum del sol passant per ells.

Gàrgoles en Notre Dame de nit

Enllaços

Catedral de Notre Dame (Vikipèdia)

Temes: ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes