Viatjar de Valent :: blog de viatges

3

El Castell de Xàtiva

Una interessant excursió ha segut la que hem fet al Castell de Xàtiva. Es troba en un alt turó, i és pràcticament infranquejable. O almenys ho va ser fins a l’aparició de la pólvora. Xàtiva està en la comarca la Costera de la província de València.

El castell de Xàtiva, darrere l'aigua

El castell s’assenta sobre un turó que ja des de l’antiguitat va comptar amb un lloc fortificat. El castell que podem veure en l’actualitat és difícil de datar. Compta amb una base ibera i cartaginesa, sobre la qual els romans van construir una talaia. L’arribada dels visigots i els musulmans va modificar substancialment la fortificació ja existent, que es va veure ampliada i engrandida. La següent fase constructiva es va realitzar ja en època cristiana, la qual és el que ha arribat fins a nosaltres, comptant amb les diverses destruccions que ha patit el castell al llarg de la seua història.

Després de llogar el nostre apartament a Alcossebre, vam decidir viatjar a Xàtiva on vam poder fer aquestes fotografies del castell:

El castell de Xàtiva

El castell de Xàtiva

Més informació:

Castell de Xàtiva

Ajuntament de Xàtiva web oficial

Temes: , , ,

Comentaris

  01
  16 agosto, 2012 a las 7:06 | AmbEncant

  La foto amb l’aigua és molt bonica!

  02
  24 julio, 2013 a las 6:33 | Mariló Sanz Mora

  Hola…m’agrada el que conteu i com ho conteu…

  Per cert…m’agrada molt Xàtiva, visc a prop i hi vaig sovint. El seu Castell és una meravella, passejar per dins un plaer assaborint historia i la seua muralla vista des de lluny és una preciosa panorámica.

   03
   17 octubre, 2013 a las 18:52 | Irene Klein

   Moltes gràcies per les teues paraules.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes