Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

L’1 de maig cel·lebra el Vappu a Helsinki

Milers de finlandesos trauen els seus barrets de graduat i reben a la primavera durant les celebracions de Vappu. El Dia Internacional del Treballador, comença els dos dies de festa ‘non-stop’ que plena els carrers i parcs d’Hèlsinki.

La plaça del Senat a Helsinki durant el Vappu

Amb l’arribada de la primavera a les ciutats fineses, la temperatura puja, les terrasses obrin i la gent es tira al carrer. La festa que marca el canvi d’estació és Vappu, el major festival guia de carrers del país junt amb Cap d’Any o la nit del solstici d’estiu.

Encontre junt a l'estatua Havis Amanda en Helsinki el primer de maig

El 30 d’abril milers de persones s’en reunixen a les 18:00 hores per donar per comecçada aquesta cel·lebració, hui dia una tradición, però il·legal fin s l’any 1951. Comença oficialment Vappu: les ampolles es descorxen, orgullosos finesos de totes les edats es col·loquen els seus barrets blancs de graduats que, segons la tradició, no poden llavar mai, i col·loquen el barret a Havis Amanda, la famosa estàtua de dona que representa a Helsinki, eixint de les aigües.

Els festejos poden allargarse fins molt tard, i el Primer de Maig la gent s’hi reunix al parc de Kaivopuisto -diuen que més de 70.000 persones- per cel·lebrar aquesta festa nacional amb un primaveral picnic. L’esmorzar inclou salsitxes, ensalada de creïlles, rosquilles i “tippaleipä”, una pasta cruixent de bunyols, regats amb aiguamel casolana i espumosos.

Tippaleipa, component típic per a l'esmorzar tradicional de Vappu

Els menys campestres, podràn optar per una alternativa d’allò més abellidor, que consisteix en gaudir de l’esmorzar Vappu tradicional en un restaurant, amb una selecció de peixos entre els que destaca el deliciós areng del Bàltic. Molts locals el servixen però és necessari realitzar una reserva amb temps per davant, perquè els llocs més populars s’hi reserven amb un any d’antel·lació.

Temes: , , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes