Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

Annweiler am Triefels, una excursió pel Pfalz a la tardor

El Pfalz o Pfälzerwald (bosc del Pfalz) és una regió situada al sud-oest d’Alemanya, al Land de Rheinland-Pfalz. Es troba al nord de la Selva Negra i tot i que és molt coneguda per als alemanys, els estrangers no acostumen a treure el cap. No obstant això, és una regió molt recomanable per a fer excursions tranquil·les i beure vi. Sí, us sorprendria la quantitat de vinyes que hi ha al voltant del bosc. Al nostre blog de viatges us explicarem l’excursió que vam fer per Triefels.

Castell de Triefels

Aurons, bedolls, fajos, roures, castanyers amb les diferents tonalitats ataronjades fan que el bosc esdevinga la imatge de l’envelliment de la natura. Muntanyes que semblen ones ens envolten mentre els colors ens mostren el pas del temps: que fer-se gran siga una pintura com aquesta i la mort, una fulla tan fina que deixe passar la llum i que rere una lleugera brisa recórrega les ones fins que es perda entre la fullaraca.

La tardor al Pfalz

L’excursió que explicaré hui dura 2 hores a un ritme tranquil, amb poc més de 5 km i 280 m de desnivell. L’excursió comença al poble Annweiler am Triefels (s’hi arriba amb tren), a l’aparcament Ahlmühle, on seguim el carrer que en du a la muntanya i seguim el camí cap Anebos. A mitjan camí passem per un altre aparcament i continuem cap a les ruïnes del castell Anebos. Em sobten les formacions rocoses de gres roig -com si estractara de Castelló- i els camins, com si ens trobàrem un conte dels germans Grimm.

Camins per Triefels

Continuem cap a la Sonnenberg (muntanya del sol) on es troba el castell de Triefels. El castell, construït l’any 1080, conté una exposició de la història d’aquest: entre altres esdeveniments, destaca el captiveri de Ricard Cor de Lleó.

A més, els 50 metres que fa el castell ens permeten gaudir d’unes bones vistes de la mar caducifòlia que ens envolta.

Vistes des del castell de Triefels

Finalment anem cap a les ruïnes Scharfenberg a la muntanya Münz, des de la qual obtenim una visió panoràmica dels recorregut de tot el dia.

Planegeu un viatge per Alemanya o pel sud d’Alemanya? No us podeu perdre els Alps!

Fotografia: Laia Mestre

Temes: , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes