Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

Sa Pa entre muntanyes i arrossars, viatge a Vietnam

Sa Pa (Sapa) és el principal destí del nord-oest de Vietnam. La ciutat de Sapa està situada a 1.650 metres sobre el nivell del mar, prop de la frontera amb Xina i en la província de Lao Cai. És una xicoteta ciutat rodejada de valls, muntanyes, terrasses i arrossars.

Com arribar: Després del nostre fracàs en l’intent d’anar per lliure en la visita a la Badi­a d’Halong, decidim contractar el viatge a Sa Pa amb una agència d’Hanoi. Ho vam fer a través de Golden Land Tour, i tot va ser molt bé, así­ que des d’este blog de viatges ens permetem recomanar-los. Des d’Hanoi eixirem en un tren nocturn, per l’escassa diferència de preu recomanem el cotxe llit, es pot triar entre cabines de 4 o 6 persones, i la diferència és ben escassa. Portar sac o almenys una funda és un bon consell que et podem donar, perquè els llits i els llençols que et deixen fan por, tal vegada les canvien una vegada a l’any… Però no vos volem desanimar, val la pena per arribar a Sa Pa.

És molt caracterí­stic d’aquella zona la multitud de minories ètniques, els Nung, Dao, Tay, Cao Lan, Paxi, i els Xa Phong, que baixen de la muntanya i les aldees amb les seues acolorides robes per a vendre-les al mercat. És molt curiós que mentres les xiquetes s’acosten als turistes amb molt bon… anglés per a vendre’t productes d’artesani­a local, els xiquets ignoren per complet als turistes, perquè vendre als turistes és ‘cosa de dones’. Encara que les xiquetes són encantadores t’aconsellem que si compres qualsevol cosa, que siga als adults, ja que, en cas contrari, estàs fomentant que utilitzen als xiquets per vendre en compte de deixar-los anar al col·legi i gaudir de la seua infància.

Mentres que fotografiar les xiquetes va ser molt fàcil, es deixen totes, i et demanen quelcom de diners per a això (millor no donar-los rés), amb els xiquets va ser més difícil, i esta foto que mostre és un ‘furtat’, perquè el xiquet vietnamita estava d’esquena i vaig haver de lladrar-li per a agarrar-li desprevingut i fer-li la foto. Quan es va girar, es va donar compte de l’engany, però, clic clic, massa tard . Mira com somreia el pí­caro al saber-se caçat:

Hotel en Sapa: Ens quedarem en el Sapa Summit Hotel, un hotel nou, net, i ben equipat. Açò és important perquè en Sa Pa, en la temporada de pluges, és fàcil  passar prou de temps en l’hotel, veient la boira i la pluja.

Des de la ciutat de Sapa un guia ens acompanyà a diverses excursions entre arrossars i muntanyes. És impressionant veure còm cultiven en interminables terrasses d’arrossars i els seus sistemes de reg. No són trescos durs perquè la ciutat està dalt, i es fan cap a la vall, després t’arrepleguen en furgoneta per a tornar a Sa Pa.

Enllaços interessants:

Golden Land Tour L’agència que contractarem a Hanoi
Sa Pa Wikipedia
(en anglés)
Recomanacions per a viatjar a Vietnam
, Asia Viatges (en castellà).

Fotos cedides pel bloc germà Pasaporteblog.com

Temes: , , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes