Viatjar de Valent :: blog de viatges

1

Llac Titicaca, el mar entre Perú i Bolívia

Dir que el Llac Titicaca és un mar no és cap bestiesa per la seua extensió i profunditat. Situat a 3800 metres sobre el nivell del mar, en l’altiplà entre Perú i Bolívia, diuen que és el llac navegable més alt del món. La profunditat màxima en l’actualitat volta els 360 metres.

Llac Titicaca

L’extensió és tan gran que quan els Inques arribaren a l’oceà el que més els sorprengué varen ser les ones i les marees i no la immensitat, ja que hi ha llocs on es veu el Llac Titicaca fins a l’horitzó, però aquest mai té ones ni marees.

En la següent fotografía podem veure l’alba sobre el llac Titicaca des de la ciutat de Puno, ciutat que és un punt de pas entre Perú i Bolívia.

Alba Llac Titicaca

En les regions dels Andes van viure diversos pobles i cultures, dos de les quals esdevingueren imperis. Són la civilització de Tiwanaku i la dels Inques. Dos pobles molt avançats que li donaven una gran importància a la religió. Ambdós presenten la gènesi dins de la pròpia mitologia amb els seus líders sorgint de l’aigua del llac Titicaca.

Illa del Sol, llac Titicaca

Què es pot fer en el llac Titicaca? Des d’aquest blog de viatges recomanem navegar per les seues aigües per tal d’anar a  l’illa del Sol i anar a veure les  illes flotants dels Uros i navegar en una barca feta de totora, tal com feien en l’època dels inques.
Andes i llac Titicaca

Enllaços:

Llac Titicaca, Vikipèdia

Uros, Vikipèdia

Temes: , , , , ,

Comentaris

    01
    7 marzo, 2015 a las 20:18 | Ares

    Hola,

    la veritat és que aquest llac és màgic, natres el vam coneixer des del costat de Bolívia i el de Perú i és fascinant!

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes