Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

Gratacels Chrysler Building, viatge a Nova York

NovaYork pot èsser una font inesgotable si de ciatges parlem i, des d’aquest bloc de viatges volem compartir amb vosaltres unes llínies sobre un dels gratacels més emblemàtics de Nova York, el gratacels Chrysler Building. El Chrysler Building té una alçària de 319 metres  i està ubicat entre el carrer 42 i la avinguda Lexington, a Manhattan. Fou construït originalment per la companyia automovilística Chrysler, amb un presupost de 15 milions de dólars.

Gratacels Chrysler Building de Nova York reflexat a l'edifici de davant

Es pretenia que fóra els gratacels més alt del món, superant el Woolworth Buindig. Però va haver de competir amb un altre que s’estava construint en el número 40 de Wall Street. Per a això, sobre el disseny original van tindre que…  construir una cúpula, que hui li conferix el seu senyal d’identitat.

Cúpula del gratacels Chrysler Building, a Nova York

Es va començar a construir el 1928. El gratacels estava en competència amb l’edifici del banc de Manhattan pel lloc d’edifici més alt del món. Per tal d’assegurar-se l’èxit, van modificar en l’últim moment l’edifici del banc de Manhattan afegint un pal fins a aconseguir els 308 metres. Però sobre el disseny del Chrysler Building també es va modificar, construint en secret, en l’interior del buit d’incendis, en la part alta de l’edifici, una piràmide de 60 metres d’altura, coneguda com Vertex i que, com hem comentat, és l’autèntica insígnia de l’edifici. Va aconseguir els 318 metres d’alçària (1.047 peus) i per tant convertir-se en l’edifici més alt del món, però la sort va voler que coincidira amb el Dijous Negre, el crack del 29. Onze mesos més tard es va finalitzar la construcció del Empire State Building, i ahí es va acabar el seu rècord.

Gratacels entre gratacels a Nova York

Encara que no siga el gratacels més alt, pot ser que sí que siga el més bonic, encara que això queda al vostre criteri.

Temes: , , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes