Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

Chiang Mai: Un passeig pels núvols

La ciutat de Chiang Mai és un portal al passat espiritual de Tailandia i als espais verds més hermosos del païs. Al contrari que la illa tropical que els visitants associen amb Tailandia, Chiang Mai es troba rodejada de brumoses muntanyes i espeses jungles, i és prop dels llímits amb China, Burma i Laos, área que es coneix com el “Triangle Daurat”.

Camp d'Elefants de Maesa a Chiang Mai, Tailàndia.Fundada fa 700 anys com la capital del Regne de Lanna (Lanna significa milers de camps d’arròs) Chiang Mai acull més de 300 temples i una multitud de parcs nacionals, sendes de muntanya, cascades i antigues ruines. En els últims anys, el poble ha anat asumint alguns rasgos metropolitans, però no es sembla al bullici d’altres ciutats del païs i molt menys a  Bangkok. Aquest desenvolupament metropolità significa que els visitants poden vore temples de 500 anys d’antiguitat i, al mateix temps, gaudir de modernes botigues i sorprendre’s amb l’oferta de hotels a Chiang Mai que és tan àmplia com a les altres grans ciutats de l’Àsia, pero sensiblement més barata.

Chiang Mai és un destí amb diverses variants; pot optar-se per un viatge cultural, per turisme d’aventura per principiants o per professionals de l’acció. Si  es tria la primera opció, el millor és començar pel Wat Phra That Doi Suthep. Quest és el temple més famós de Chiang Mai i pot vore’s des de qualsevol lloc de la ciutat. L’ascens al temple es realitza per uan senda que inclou un tram de més de 200 escalons, pero ja a la cima la vista de la ciutat de Chiang Mai cubrix qualsevol esforç. No obstant això, la possibilitat també està disponible per als menys esforçats, ja que hi ha tramvies que realitzen este recorregut. Altres Wats que val la pena visitar són Wat Chiang Man (el temple més antic de Chiang Mai), Wat Phra Singh, i Wat U–Mong. I per als que  hi volen més, n’hi ha una sèrie de museus sumament interessants com el Museu Nacional de Chiang Mai i el Museu Tribal.

Chiang Mai és el paradís per a entusiastes de la Naturalesa, amb una gran varietat de parcs nacionals i cascades. Recòrrer completament un  parc a soles pot portar dies. És per això que moltes vegades serà necessari triar un de tots els espais. Una recomanació és l’ascens a la muntanya més alta de Tailandia, Doi Inthanon, de 2,565 metres sobre el nivell del mar, ubicat al Parc Nacional Doi Inthanon. Les condicions climatològiques de Chiang Mai són lleugerament diferents a les de la resta del païs. Durant l’hivern la temperatura alcança cotes baix cero i la muntanya es troba generalment coberta d’una espesa boira; és aquest moment perfecte per a aconseguir el pic de la muntanya. El paisatge es completa amb els incontables rius que naixen a la cima de Doi Inthanon i que fluïxen per la regió caient en cascades, flora i fauna exótica i una enorma cova per explorar.

Pels visitants que busquen experiències mens tradicionals existeix la possibilitat de realitzar un viatge en globus per damunt de la ciutat, participar de un cursell de “mahout” al Camp dels Elefants Maesa o unir-se a la Associació de Conservació dels animals nacionals de Tailandia, fer bambú rafting, saltar des de 165 peus al buit amb el Bungy en la Jungla i, per als no tan fanàtics de la adrenalina, es pot gaudir d’una classe de cuina tailandesa.

Molts viatgers, a més, utilitzen Chiang Mai com a base per a les excursions de trekking cap als assentaments de les tribus del nord del païs. Estes tribus són grups ètnics que han migrat a Tailandia des del Tibet, Burma, China i Laos; cadascún dells té la seua pròpia cultura i s’organitzen en comunitats autosuficients. Els grups principals inclouen les tribus Mien, Lasu, Lisu, Akha, Karen i Hmong.

Chiang Mai és el lloc ideal per eixos viatgers que en tenen un fort sentit de l’aventura. El que fa la ciutat tan atractiva és el seu entorn natural, una estructura que ha resistit als embats del temps i el seu tresor cultural e històric. Certament, Chiang Mai és un portal al Regne de Tailandia, però a un Regne diferent ón el temps pareix detindre’s i és possible tocar els núbols, o al menys això és el que pareix.

Temes: , , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes