Viatjar de Valent :: blog de viatges

2

Sequoies Gegants, viatge per la Costa Oest

Una de les coses més increïbles del viatge per la costa oest ha sigut les Sequoies Gegants. Estes es poden veure en el Parc Nacional de Yosemite i en el parc Nacional de Sequoia. (Parque Nacionals de Kings Canyon i de Parc Nacional Sequoia).

Les Sequoies Gegants són espectaculars en ambdós parcs, encara que són quelcom majors en el Parc Nacional de Sequoias, així que en funció del temps disponible recomanem:

a) Poc de temps: Vore només les sequoies de Yosemite National Park

b) A mitges: No vore les de Yosemite i anar directament a Sequoia National Park

c) Tot el temps del món: Vore tant Yosemite com Sequoia

Una vegada en Yosemite per a veure les Sequoies Gegants cal desplaçar-se més d’una hora amb cotxe, i és de camí cap a Sequoia National Park, així que si hem de triar és millor anar al segon, perquè allí està l’arbre Més Gran del Món, cridat General Sherman.

Quan vaig llegir que era l’arbre més gran del món, vaig pensar que era una exageració, com tantes coses (MÉS GRAN DEL MÓN), però després de vore’l… tal vegada tenen raó. No és el més alt, no és el més ample en la base, però en la seua totalitat, potser si siga el més massiu del planeta, o almenys dels que es tinga constància.

El color roig característic de les Sequoies Gegants es deu a l’alta concentració de tanins que tenen és la seua corfa, i que segons vam creure entendre els protegixen dels paràsits. Estos arbres són tan immensos que pareixen màgics. Crec que no som els únics que han tingut esta apreciació, perquè han sigut usats més d’una vegada en el cine, són per exemple el Bosc dels Ewocs, de Star Wars, i la famosa persecució de les Star Wars Speeder Bike. També ens van recordar els peus dels Ents, de El Senyor dels Anells.

En tenim milers de fotos de les Sequoies, però l’única forma d’apreciar la seua grandiositat es… per comparació amb el ser humà.

Estos arbres pot arribar a tindre més de 3.000 anys d’antiguitat, i no moren de vells sinó que finalment cauen pel seu pes o les condicions climàtiques. Per això estos arbores són com a fòssils vivents.

I aquest d’ací és el General Sherman, l’Arbre Més Gran del Món.

Amb açò ens despedim dels Parcs Nacionals de Kings Canyon i Sequoia. I continuem el viatge cap a Death Valley i Las Vegas.

Temes: , , , , ,

Comentaris

    01

    [...] del road trip per la costa oest dels Estats Units, travessem Death Valley National Park. Veniem del Sequoia National Park i el nostre destí era Las [...]

    02
    16 marzo, 2011 a las 7:23 | Sequoies a Osona | Curiositat.cat

    [...] Si vols veure sequoies gegants (Sequoiadendrum giganteum) no fa falta que vagis al Parc de Yosemite a Califòrnia. No són tan alts ni tan monumentals, però a l’arborètum (jardí botànic [...]

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes