Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

Presó d’Alcatraz, San Francisco

A la ciutat de San Francisco, una de les visites importants és la Presó de Alcatraz (que en la nostra llengua, curiosament, s’anomenaria “Mascarell”), situada en l’Illa del mateix nom, en la badia de San Francisco. La presó de màxima seguretat de Alcatraz és famosa perquè va albergar a alguns dels gánsters més famosos de la història, com Al Capone.

Per accedir a la presó cal comprar els bitllets en el Moll 33 (Pier 33). I els bitllets se solen esgotar molts dies abans, motiu pel qual, si tens  vertader interés en visitar aquesta presó, compra’ls tot just arribar a San Francisco, o millor compra les entrades per telèfon o en la web.

Aquesta és la web oficial www.alcatrazcruises.com

Quan la vaig visitar no en quedaven entrades (el préu és aproximadament 25 $) i haguerem de… comprar l’entrada conjunta cap a Alcatraz i Angel Island. Al final, ens va costar uns 50$ “per capita”. Lo pitjor és que la visita a Angel Island no val la pena; no n’hi ha rés interessant que vore des d’allà. Com haviem de continuar cap a la següent illa, no tinguerem temps de disfrutar al complet de la visita a Alcatraz. El meu consell es que compres la entrada per anticipat, i si tens la mala sort d’haver de comprar la conjunta amb Angel Island, no faces aquesta segona visita… accepta-ho com a impost revolucionari necessari.

En Alcatraz hi ha una audio-guia en diversos idiomes, inclòs l’espanyol, molt interessant… A més pots fer, a certes hores, una visita amb un dels Rangers que vigilen la Roca, i que t’explica els famosos intents d’evasió de la presó, encara que aquesta visita és només en anglés.

Ací podem vore al vista de la ciutat des de la presó, tan a prop i tan lluny…

I el corredor central, nomenat popularment “Broadway”, el pati de recreació, on s’han gravat moltíssimes pel·lícules, i no sols aquelles situades a la presó d’Alcatraz, sinó també d’altres, que utilitzen la presó com decorat d’altres presons, com a “Pena de Mort”, amb Sean Penn. Quan esteu allí­ vos serà familiar… ¿per les pel·lícules o per alguna reencarnació vostra?

I si vols vore l’Illa d’Alcatraz des del Google Maps, només has de fer clic ací:

Temes: , , ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes