Viatjar de Valent :: blog de viatges

0

El Mur de Berlín, viatge a Berlín

Berlín és una ciutat molt interessant perquè siga la destinació d’un viatge. Farcida de cultura contemporània i d’avantguarda, així­ com de la història europea del darrer temps. Des de Viatjar de valent vos recomanem una passejada en bicicleta seguint el Mur de Berlín.

El Mur de Berlí­n (Berliner Mauer) va ser una de les fronteres que dividia les dues Alemanyes des del 13 d’agost de 1961 fins al 9 de novembre de 1989, separant el Berlín occidental o República Federal Alemanya (RFA), del Berlín oriental o República Democràtica Alemanya (RDA). El Mur, un dels elements simbòlics més conegut de la guerra freda, recorria 45 km, que separaven la ciutat de Berlín en dos, i 115 km, que separaven Berlín occidental de la RDA.

Mur de berlin grafiti

Malgrat la destrucció de gran part del Mur, es conserven parts a mode de memòria històrica i, al seu torn, hi ha al terra de Berlín una línia que recorre els llocs per on passava el Mur.

Mur de Berlín

En realitat, el Mur de Berlín el formaven dos murs, separats per un corredor que variava d’1 a 60 metres, en el qual hi havia mines que es disparaven els que intentaren creuar-lo. En les següents fotografies es pot veure a través del corredor que separava els dos murs.

A través del Mur de Berlín

En la següent fotografia podem veure com era de fi el Mur en algunes ocasions:

Mur de Berlín lateral

I ací tenim una altra de les pintades de Berlin Wall, que, com podem veure, hui en dia, a banda de formar part de la història dels ciutadans de Berlín i d’Alemanya, també funciona com una mena de museu, on els grafits han passat a ser una de les essències del Mur dels nostres dies.

grafit Mur de Berlín

El Mur de Berlín va caure el 1989, mesos després, el 3 d’octubre de 1990, les dues alemanyes es reunificaren.

Enllaços:

Mur de Berlín, vikipèdia

Temes: ,

Comentaris

Pots ser el primer a comentar.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes