Viatjar de Valent :: blog de viatges

2

L’Oceanogràfic de València, Ciutat de les Arts i les Ciències

L’Oceanogràfic de les Ciutat de les Arts i les Ciències de València és el major aquari d’Europa. El segon és l’Aquari de Gènova. L’Oceanogràfic és un espai únic, en el que es realitza un recorregut pels mars i oceans del nostre planeta.

Meduses al Museu Oceanogràfic de Valéncia

Els seus edificis, de l’arquitecte Félix Candela, com en tot el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències són impressionants i amb els seus més de 45.000 sers vius, és amb escreix el major aquari d’Europa. Una de les espècies que més interés acapara són les balenes blanques o balenes belugas. Un de les fites de l’aquari fou, al novembre de 2006, el naixement d’una cri­a de beluga, la primera d’aquesta espècie que naixia en captivitat a Europa.

Una balena beluga a l'Oceanogràfic de València

En l’apartat de la restauració cal destacar el Restaurant Submarí, ubicat en… el centre del recinte, és l’edifici més emblemàtic de l’Oceanogràfic a causa de la peculiaritat de la seua coberta. La qualitat és bona però es paga un preu excessiu a causa de la seua ubicació. En altres restaurants de València es pot menjar millor i a millor preu, però com és natural, l’escenari es paga. També disposa de dos restaurants més econòmics, que són una bona alternativa si se’n va a passar el dia allí.

Edifici central de l'Oceanogràfic, Ciutat de les Arts i les Ciències de Valéncia

De tot el complexe de la Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Oceanogràfic és la part més interessant per visitar per dins, si no es dispossa de temps per visitar tot el complexe.

Manta al aquari de l'Oceanogràfic de València

L’aquari en números: (Font: CAC):

- Superfície: 110.000 metres quadrats, distribuïts en dos nivells: Superior (lago central, àrees d’escampament, piscines de mamí­feros marins i tortugues, aviari, restauració, edificis educatius, d’investigació i administratius). Inferior (el 80 per cent de les exposicions d’animals, la galeri­a tècnica del recinte i un aparcament per a 830 places).

- Superfície ajardinada al nivell superior de 13.300 metres quadrats.

- Volum: més de 42 milions de llitres d’aigua salada (equivalent a 15 piscines olí­mpiques) ón es representen tots els oceans i mars del planeta). 10 milions de llitres d’aigua correspon a les instal·lacions de peixos i 32 milions a les de mamífers.

- Suministre d’aigua de mar: Es pot aportar fins a 150.000 llitres per hora des d’una estació de captació ubicada a la platja de la Malvarrosa. Una volta l’aigua arriba als aquaris, s’incorpora a un sistema de circulació tancat, llimitant el suministre d’aigua a una mínima tasa de renovació diària, que varia en funció de les necessitats dels animals i de la estacionalitat.

- Volum d’aigua dolça: 11 milions de llitres al llac central que ne té una superfície de 14.000 metres quadrats.

- Delfinari: Un dels delfinaris més grans d’Europa, amb 24 milions de llitres d’aigua i una profunditat de 10,5 metres. Compost per un set conjunt de 5 piscines (1 d’exhibició, 2 d’entrenament, 1 central de reproducció amb 42 metres de llargària i 1 piscina especial per tractaments médics).

- En la construcció de l’Oceanogràfic s’en emplearen 150.000 metres cúbics d’hormigó amb 15.000 tones d’acer. Dispossa de 124 panels de metacrilat amb un pés global de més de 307 tones que conformen una superfície total de 6.761 metres quadrats de panels de visió dels aquaris. La grossària dels panells varí­a des dels 3 als 33 centí­metres.

- Superfície Galeria Técnica: 20.000 metres quadrats. Inclou una planta de cogeneració que assegura el suministre d’energia de manera contínua, composta per 3 motogeneradors de 1,1 megawatios de potència cadascún. A més, a més, el complexe conta amb dues plantes de síntesi per a la fabricación d’aigua de mar: una per a peixos i una altra per a mamífers.

Temes: , , , , ,

Comentaris

    01

    [...] This post was mentioned on Twitter by Viatjar de Valent, Viatjar de Valent. Viatjar de Valent said: L’Oceanogràfic de València, Ciutat de les Arts i les Ciències: L’Oceanogràfic de les Ciutat de les Ar… http://bit.ly/h3nEdt #viatges [...]

    02
    28 junio, 2013 a las 6:13 | Mariló Sanz Mora

    Tens un premi DARDOS perquè m’agrada el que ens mostres.

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes