Viatjar de Valent :: blog de viatges

1

Khao San Road, el carrer dels farangs

És curiós cóm alguns espais trascendeixen les ciutats a les que es troben. Com el treball d’un actor supera la notorietat de la pel·lícula (un bon exemple és Johnny Depp en Pirates del Caribe), eixos llocs es convertixen en l’atracció turística més enllà que la ciutat en si mateixa.

Exemples clars d’aquest fenomen són Broadway a Nova York, mundialment famosa per la seva activitat teatral, Lan Kwai Fong a Hong Kong reconeguda per les festes, Robson Street a Vancouver una icona pels amants del consum i Hara Juku a Tokio, renombrada per l’eclecticisme de les seues col·leccions de moda. Si bé cadascuna d’elles és interessant i apassionant en si mateixa, per alguna raó que no arribe a comprendre llógicament, Khao San Road a Bangkok és la única vertaderament original i la que amb més encant daderamente original y la que amb major encant mescla els clixés de la ciutat.

Khao San (que significa arròs crú o sense refinar) és el paradís dels moxilers que viatgen per Àsia. Aquest espai va prendre notorietat a principis dels anys 80′, quan els viatgers de baix presupost, que no en podien costejar els hotels a Bangkok, però tot i això dessitjaven allotjar-se prop del Palau Reial per ser testimonis de totes les celebracions, convencien els residents locals de llogar quarts i llits addicionals. La tendència prompte prengué el color de les divises i, ràpidament, cases d’hostatges, hotels, pubs i tendes ocuparen els carrers oferint les tan preciades habitacions i llits addicionals, en uns pocs anys Khao San es va convertir en l’enorme àrea que hui coneixem.

En aquestos moments, en els que el clima financer invita a un nivell més profund d’austeritat, Khao Sant apareix com una de les parades obligades en un viatge al Sud-est Asiàtic. A pesar de la seua popularitat, esta àrea encara és la més barata de Bangkok, amb allotjament per a tots els pressupostos; des d’habitacions compartides (per aproximadament 2USD/nit) fins a quarts privats d’hotel amb tots els servicis inclosos. Un dels detalls més interessants d’aquest espai és que el carrer conserva tot el que torna famós a Bangkok: negocis venent “reproduccions” de marques internacionals, venda al carrer de DVDs i CDs pirates, diplomes e indentificacions falses; les millors versions del menjar local, aagències de viatges, cases de massatges, bars, pubs i turistes de tot el món. En l’actualitat, el carrer no és només sinónim de diversió per a “farangs” (extrangers); en els últims anys, els residents de Bangkok també han descobert aquest espai i així han arribat els artistes amb una infinitat de botigues i estudis d’avantguarda.

Un dels millors moments de l’any per viure l’experiència de Khao San és en abril, més concretament durant “Songkran” (Cel·lebració de l’Any Nou Tailandés). En eixe moment, per tres dies (del 13 al 15 d’abril) el carrer és el millor escenari per disfrutar del “humit” festival tailandés. La festa consisteix en una monstruosa batalla d’aigua, ón rés ni ningú es queda sec i l’objectiu pareix ser amerar a qui es tinga al costat.

El que torna únic a Khao San és la mescla de viatgers de tot el món que utilitzen aquest espai com a base per al seu próxim viatge. Aquesta mescla de peregrins de quasi totes les nacionalitats del món, que paren per contar les seues velles històries i recopilar altres noves és el fenomen que dona màgia a Khao San. L’hospitalitat i somriures de Tailandia són el millor teló de fons per a l’intercanvi d’històries i per a recuperar l’alé i continuar la marxa a la resta del món. L’experiència de col·lectivitat és un dels records en què coincidixen molts turistas… Bé,  sent honestos, en eixe record i en el del menjar.

Temes: , , , ,

Comentaris

    01
    24 octubre, 2012 a las 9:28 | Meritxell

    Es ben curiós aquest carrer… al començament em va estressar una mica, tanta gent, tant soroll, tantes tendes… però desprès moltes nits durant la meva estada a Bangkok anava a pendre una Chang o Shinga i mirar els ¨personatges¨dels voltants de Kao San… era ben divertit! Salutacions

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes