Viatjar de Valent :: blog de viatges

1

Hanshin Expressway. Autopista per dins d’un edifici en Osaka (Japó)

Una de les més conegudes autopistes japoneses és la Hanshin Expressway, tant per ser construida a més de cinquanta metres d’elevació damunt de terra com per als nombrosos terratrémols que ha patit des de la seua construcció l’any 92, i que serveix per conectar les poblacions d’Osaka, Kobe i la ciutat emblema del compromís mundial mediambiental, Kyoto.

Una autopista passant per dins d'un gratacels a Osaka, JapóPero la característica més curiosa i espectacular d’aquesta via és el seu pas per dins -literalment parlant- d’un gratacels dels que adornen la ciutat d’Osaka. I el que és més curiós encara, aquesta circumstància no va ser producte d’una decissió presa amb cap objectiu estètic ni arbitrari, sino debut a un conflicte entre el constructor del propi edifici, que havia rebut tots els permissos oficials per a la seua obra, i el Govern, que més tard va projectar el pas de la autopista precisament per aquell punt. Como que al Japó no existeix l’expropiació forçosa, per tal d’estalviar mil·lions i mil·lions de yenes per les dos parts, es va prendre la decissió final, a totes llums salomónica: la carretera passa per dins de l’edifici, concretament, entre les plantes cinquena i setena de la seua estructura.

Vista general d'Osaka, amb l'autopista passant per dins del Tower Building

Acó dona com a curioses consequències que, per eixemple, en pujar per l’ascensor, els pisos 5, 6 i 7 estàn deshabilitats i després del 4, només pots anar al 8 i més amunt.

El túnel de la Hanshin Expressway al seu pas per dins del gratacels a Osaka

Com a detalls d’interés sobre aquesta curiosa construcció, podem aclarar-vos que l’autopista no “toca” per cap punt l’edifici, elevada i suportada per dos pilars just a l’entrada i l’eixida del gratacels. Per altra part, des d’uns cinquanta metres abans d’entrar a l’edifici i fins altres cinquanta després d’eixir d’ell, la carretera está protegida per una estructura tubular que permet aillar notablement a l’edifici del soroll de la circulació que porta.

Ací teniu la impactant imatge que dona Google Maps d’aquesta meravella arquitectònica, presa avui mateix amb i que podeu vore ací.

Captura en Google Maps de la Hanshin Expressway entrant al Tower Building d'Osaka

Temes: , , , , ,

Comentaris

    01
    9 mayo, 2012 a las 15:29 | marc

    Costa de creure! Increïble!

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes