Viatjar de Valent :: blog de viatges

2

La ciutadella d’Alep, Síria

La Ciutadella d’Alep (Alepo), Síria, es va construir a una altura de 50 metros sobre la ciutat i està habitada des de les primeries del I mileni A.C, cosa que no ens ha d’estranyar si tenim en compte que Alep es la ciutat més antiga del món.

Síria, Alep, vista finestra

 La fortalesa, de forma circular, es troba  rodejada per una fossa profunda. Toda la muralla  es conserva en molt bon estat, tal com es pot comprovar amb la fotografia inferior. La muralla, la construïren els Hamdànides i la reconstruïren els Mamelucs rere les destruccions dels Mongols en el S. XIII. Las dues torres potents des d’on s’encarregaven de defendre l’únic pont sobre la fossa són obra del sultà al-Malik az-Zaher al-Ghazi, que pertanyia a la dinastia aiúbida.

Ciutadella d'Alep, Síria

A l’interior de la Ciutadella d’Alep hi ha nombrosos edificis religiosos i civils i es poden visitar les restes d’un hammam (bany àrab), ambientat amb maniquins que mostren la utilització de les diferents cambres. Aixímateix, es poden visitar les restes d’una sala de tron, del Palau Real i de dues mesquites.

Ciutadella Alep fortalesa islàmica

Alep és la segona ciutata més gran de Síria, la més gran és Damasc. La ciutadella té una base el·líptica, de 450 metres de longitud i 325 d’amplària. Tot plegat, rodejat per la barrera, de 22 metres de profunditat i 30 d’amplària, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1986.

 

Muralles fortalesa Alep sÍria

Síria és un país que rep preo de turisme islàmic i els preus els posen consegüentment. L’entrada va 15 lliures síries (SP) per al natiu i 150 SP per a la resta de les nacionalitats. Els estudiants amb International Student Card, però, podran entrar per 10 SP.

Preus dels tiquets

Amb açò, vos recomanem que visiteu Alep i Síria, en general, de la qual ja nirem contant més coses.

Temes: , ,

Comentaris

  01
  8 noviembre, 2013 a las 22:59 | Jordi (milviatges)

  Un autèntic desastre…quan has viatjat a algún indret del món i veus per televisió que ha quedat destrossat per un terretrèmol, un tsunami o encara pitjor, per la horrible masacre de la guerra, algo de nosaltres es mor també. Recordo encara el gust de la shisha el Cafè Nàufara de Damasc.

   02
   11 noviembre, 2013 a las 20:06 | Irene Klein

   Tens raó, Jordi. Se’m cau l’ànima quan ho pense…

Deixar un Comentari

Logotipo de Viatjar de Valent :: blog de viatges blog de viajes